Select Page

Velikokrat za marsikatero reč v naših življenjih rečemo, da je »stara ko svet«. Bolj malo pa jih jih je, iskreno povedano, res starih kot svet. Masaža je že skoraj v tej kategoriji. Marsikomu se mogoče zdi, da so masaže neka novodobna domislica. A temu še zdaleč ni tako.

 

Masaža je terapija dotika in pritiska na določene dele telesa, z namenom lajšanja takšnih ali drugačnih tegob ter sproščanja. Masaža je hkrati nekaj, kar so poznali že pet tisočletij nazaj.

 

Arheologi so odkrili prve dokaze o masažah v daljnih deželah, kot so Japonska, Koreja, Mezopotamija, pa tudi malo bližje v Rimu in Grčiji. V vsem dobro znanih knjigah Ilijada in Odiseja je masaža z oljem omenjena kot način pomoči utrujenim vojakom na poti do hitrega okrevanja in mišic brez bolečin. Masaža je torej nekaj, kar so naši predniki uporabljali za učinkovit način zdravljenja svojih teles.

 

Če dobro pomislimo, je pravzaprav logično. Danes nam velikokrat pač lažje vzeti protibolečinsko tableto in počakati, da mine. Velikokrat pa se niti ne spomnimo, da je lahko prav masaža tista, ki nas bo rešila bolečin. In to na dolgi rok.

 

Da je masaža dobra oblika pomoči pri razbolelih mišicah je v začetku 19. stoletja vedel tudi švedski fizioterapevt Pehr Henrik Ling. Ta gospod velja za očeta klasične masaže. In prav tovrstna masaža je tista, ki je najbolj znana nam, v zahodnem svetu. Klasična masaža je lahko nežna in sprostitvena, ali pa bolj intenzivna in namenjena odpravljanju težav z mišicami.

 

Dandanes imamo prav zares srečo. Na voljo nam je nešteto možnosti za odpravljanje telesnih bolečin. Ena izmed teh je prav gotovo masaža. A hkrati je dobro vedeti, da je obisk masažnega salona lahko več kot le odpravljanje telesnih bolečin. Masaža je lahko odličen način za pomoč in podporo pri telesnih, umskih ali duhovnih izzivih v naših življenjih.

 

Prav zato se sama svojega dela lotevam celovito. Želim, da vsi, ki pridete na mojo masažno mizo, od mojega dela dobite kar se da največ. In želim, da veste, da v svoje masaže polagam ne le dotik, ampak tudi vse svoje znanje in srce.