Select Page

Masaža je, kot smo ugotovili že v prejšnjič, starodavna metoda zdravljenja. Že pet tisočletij nazaj so vedeli, da lahko masaža pozdravi ne le telo, ampak tudi duha. Skozi čas je masaža postala nekaj, kar je rezervirano le za določene in tako smo pozabili, zakaj je odličen in včasih nujen način pomoči za čisto vsakega izmed nas.

Od zunaj navznoter …

Masaža je najboljši način za odpravo težav in izzivov z mišicami. Ker znantno izboljšuje prekrvavitev in pospešuje potovanje limfe, se izboljša delovanje mišic in poskrbi za njihovo hitrejšo obnovo. Naše mišice pričnejo ob večji aktivnosti nabirati mlečno kislino in postanejo utrujene. Masaža pa je tista, ki pomaga dovesti svežo kri in kisik. S tem pa pomaga pri utrujenosti mišic.

Obraba in stres pa ne vplivata samo na mišice. Tudi naši sklepi so hitro na udaru in pričnejo boleti ali povzročati težave z gibljivostjo. Masaža tukaj pomaga v obliki premikanja limfe po naših telesih in izločanja mazi, ki ji imamo v sklepih. S tem pa pomagamo ohranjati prožnosti in gibljivost naših sklepov.

Ko pa je govora o prožnosti, najbrž največkrat pomislimo na prožnost kože in vpliv časa ter stresa nanjo. Masaža je zagotovo odličen način ohranjanja mladostne in sveže kože. Bistveno namreč pomaga pri presnovi, kar pa vemo, da ima bistven vpliv tudi na stanje naše kože.

… in od znotraj navzven.

S pomočjo dotika lahko torej dosežemo kar velike spremembe na naši telesih. Izboljšamo lahko splošno počutje ali pomagamo odpraviti čisto določene izzive, s katerimi se soočamo. Masaža je hkrati odličen način sproščanja, saj pomaga zniževati krvni pritisk, krvni sladkor in umirja utrip.

Zagotovo pa je masaža tudi način za zdravljenje naših psiholoških stanj. Ko si redno vzamemo nekaj časa zase, se tako povežemo sami s sabo, poskrbimo za zdravje in enostavno zadihamo. Včasih ni potrebno nič več in nič manj.